+31 578 755377
info@brinie-it.nl
Stationsstraat 4A 8161 CR Epe
feature image box

Verlies van tijd en geld door IT problemen

Welke ondernemer of zzp’er heeft hier niet mee te maken gehad: verlies van tijd en geld door IT problemen. Een werkplek die niet meer goed werkt, e-mail die niet meer binnenkomt, niet meer vanuit huis kunnen werken, etc. Dit brengt allerlei frustraties met zich mee en zorgt tevens voor verlies van tijd en geld. Het is van groot belang dat je IT omgeving en de daarbij behorende IT middelen goed zijn afgestemd op je organisatie.

Enkele voorbeelden van herkenbare problemen die bij organisaties spelen:

  • Als organisatie een sterke groei doormaken, maar geremd worden door een achterblijvende IT omgeving.
  • Medewerkers die collega’s moeten ondersteunen omdat zij te weinig digitale vaardigheden bezitten.
  • Hoge kosten vanwege ondersteuning door een externe leverancier om IT problemen op te lossen.

Hoe te voorkomen?

Hoe kan je nou voorkomen dat je tijd en geld verliest door allerlei IT problemen? Ten eerste is het van groot belang dat beheer en onderhoud worden uitgevoerd op de IT omgeving. Deze ondersteuning dient zoveel mogelijk proactief plaats te vinden (m.a.w. de problemen voor zijn voordat deze zich voordoen). Dit kan worden gerealiseerd middels monitoring, remote beheer en structurele ondersteuning (waarbij de ondersteuning afhankelijk is van de grootte en complexiteit van de IT omgeving).

Tevens is het van belang dat medewerkers de juiste digitale vaardigheden hebben om optimaal gebruik te kunnen maken van de IT middelen. We horen vaak genoeg dat een organisatie gebruik gaat maken van nieuwe software applicaties, maar te weinig tijd besteed aan de training van haar medewerkers. Dit is een recept voor mislukking. Door genoeg tijd vrij te maken voor adoptie halen medewerkers veel meer uit de nieuwe software applicaties en wordt voorkomen dat niet optimaal gebruik wordt gemaakt van deze nieuwe software (en iedereen elkaar moet helpen).

Ook is het van belang dat de gebruikte IT middelen goed zijn afgestemd op de behoeften die er zijn. Welk type werkplek past het beste bij welke rol binnen een organisatie? Hoe wordt om gegaan met mobiele devices? Is de inlogprocedure optimaal maar ook veilig genoeg? Zijn bedrijfsprocessen optimaal ingericht? Door goed na te denken over deze vragen, wordt ervoor gezorgd dat IT op de juiste wijze bijdraagt aan de productiviteit.

Meer informatie ?

Wil je weten hoe wij jou of jouw organisatie kunnen helpen om IT problemen zoveel mogelijk te voorkomen? Laat het ons dan weten en neem contact op via info@brinie-it.nl of laat een bericht achter op onze contactpagina.

Tags: