+31 578 755377
info@brinie-it.nl
Stationsstraat 4A 8161 CR Epe
feature image box

Je zakelijke gegevens in de cloud opslaan?

Heb je ook al je bestanden en mailtjes op je eigen laptop of pc staan, omdat je altijd op die manier hebt gewerkt? Lekker makkelijk en het werkt toch goed? Hier zitten echter grote risico’s aan vast. Wat als je laptop wordt gestolen of kapot gaat? Kan ik dan nog wel bij mij gegevens? Kan ik samen in hetzelfde document werken? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik gebruik maak van de laatste versies van de Microsoft Office pakketten? Met Microsoft365 kan je je zakelijke gegevens in de cloud opslaan.

Microsoft 365

Microsoft heeft al een tijd Microsoft 365 beschikbaar (voorheen Office 365). Deze suite is ontworpen om je te helpen meer te bereiken met innovatieve Office applicaties, intelligente cloudservices en een hoogwaardige beveiliging. Op basis van een abonnementsmodel zijn verschillende toepassingen beschikbaar op basis van cloud technieken. Iedereen is wel bekend met Hotmail van Microsoft of Gmail van Google. Binnen Microsoft 365 is hiervoor Exchange Online beschikbaar. Voor een paar euro per gebruiker per maand kan je hier al gebruik van maken. Daarmee heb je de beschikking over een professionele mailomgeving met een opslag van 50GB per mailbox.

Binnen Microsoft 365 is het ook mogelijk om je bestanden in de cloud op te slaan. Dit kan zowel binnen OneDrive (met een opslag capaciteit van 1TB) als binnen SharePoint. Dit betekent dat je bestanden op alle locaties beschikbaar zijn, dat je kan samenwerken in bestanden, versie beheer kan realiseren, etc. Met de verscheidenen integratie mogelijkheden die Microsoft biedt, worden de bestanden ook beschikbaar op andere plaatsen (denk bijvoorbeeld aan de optimale integratie met Microsoft Teams voor video vergaderingen).

Wil je ook gebruik maken van de laatste Microsoft Office software op je werkplek dan is dat ook mogelijk. Met “Microsoft 365-apps voor bedrijven” is een abonnement beschikbaar waarbij je gebruik kunt maken van de laatste versies van de Office applicaties op je werkplek. Deze applicaties mag je ook gebruiken op 5 verschillende devices. Kies je voor het abonnement “Microsoft 365 Business Standaard” dan kan je onder andere gebruik maken van de Office applicaties op je werkplek en een mailomgeving in de cloud (voor een prijs van 10,50 euro per maand per gebruiker).

Migratie

Als je gebruik wilt maken van Microsoft 365 is het wel belangrijk dat je bestaande mail en bestanden beschikbaar blijven en worden overgezet naar deze cloud omgeving van Microsoft (zonder verlies van mail en data). Ook is het belangrijk om bestanden op de juiste plek op te slaan (welke bestanden sla ik op in OneDrive en welke bestanden sla ik op in SharePoint?). Wij hebben inmiddels voor diverse zzp’ers en ondernemers deze overstap naar Microsoft 365 gerealiseerd, zodat wij precies weten welke manier van werken het beste past en waar de bestanden het beste kunnen worden opgeslagen.

Meer informatie

Wil je weten hoe wij jou of jouw organisatie kunnen helpen om Microsoft 365 in te zetten? Laat het ons dan weten en neem contact op via info@brinie-it.nl of laat een bericht achter op onze contactpagina.